Hazai pályán fogadtuk a második feljutó helyre legnagyobb eséllyel pályázó Respect FC csapatát. Ezen a mérkőzésen kiderült, hogy ellenfelünk megérett a BLSZ 3. osztályban szereplésre, amitől karnyújtásnyi távolságba kerültek az ellenünk aratott győzelmüknek hála.

Esélyeshez méltó módon kezdték vendégeink a mérkőzést, nem is tehettünk mást, mint amire készültünk is, átadtuk a területet és a kezdeményezést ellenfelünknek. Ez helyes lépésnek bizonyult, ugyanis a saját térfelünkön megszerzett labdákból életveszélyes kontratámadásokat tudtunk vezetni, ezekből kettőt pedig góllal is tudtunk befejezni. A szünetre így sokak őszinte meglepődésére kétgólos előnnyel vonulhattunk, viszont ellenfelünkön nem igazán látszott a döbbenet, sokkal inkább az elszántság sugárzott belőlük.

A második félidőben gyorsan kijött rajtunk a fáradtság a rengeteg labda nélküli mozgásnak és foggal-körömmel védekezésnek köszönhetően. Míg az első játékrészben szabályosan értünk oda akár a világ végéről is blokkolni vagy szerelni, addig mindezek a szituációk a fordulás után szabálytalanságokkal és ezáltal kecsegtető szabadrúgásokkal végződtek. Ellenfelünk nem is sokat teketóriázott ezeknél a lehetőségeknél, 5 gólt értek el rögzített helyzetből, ebből négyet szabadrúgásból, egyet pedig büntetőből. Ennek dacára nekünk is sikerült további ordító ziccereket kialakítanunk, azonban ezeket mind elpuskáztuk, többek között egy büntetőt is.

Tartalékosan is méltó ellenfelei voltunk a már majdnem biztosan ezüstérmes Respect FC-nek, azonban a szezonban már nem először vagyunk kénytelenek lenyelni a keserű pirulát annak okán, hogy bekapott akciógól nélkül veszítünk el egy mérkőzést.

Gratulálunk a Respect FC-nek a győzelemhez és további sok sikert kívánunk nekik ebben a bajnokságban és a következőben egyaránt!