A 2018-19-es szezon első felkészülési mérkőzésén a tavalyi szezont a Pest megyei harmadosztály középmezőnyében befejező, idén a negyedosztályban induló Pilisvörösvári UFC ellen léptünk pályára.

Fiatal és játékra éhes ellenfeleink nyomasztó labdabirtoklási fölénye mellett telt az első játékrész egésze, azonban igazán veszélyes lövésig nem sikerült jutniuk. 3-4 villámgyors kontratámadásunkból az egyik célt ért, amikor egy középpályás labdaszerzés után Bompan lépett ki a félpályáról a jobb szélen, majd 2 jó csel után a 16-oson belül szabálytalanul állították meg. A sértett nem hibázott, ezzel pedig megszereztük a vezetést a 20. perc környékén.

Bő 10 perccel később jött a válasz, egy szöglet utáni véleményes szituációban, kapusunkat ugyanis egyértelműen megtámasztották a levegőben, így nem tudta elég messzire ütni a labdát és sikerült azt az ellenfelünknek valahogy a kapuba juttatnia. A félidő így 1-1-es eredménnyel ért véget.

A második játékrész elején a hazaiak növelni tudták a már amúgy is nagy nyomást, és 2 gólt szó szerint bepaszíroztak a kapunkba. Ezen a ponton egy kicsit túlzottan is megnyugodtak a vörösváriak, olyannyira, hogy a Szvetnik és Bompan által vezényelt kósza pressziók közül az egyik eredményesnek bizonyult, utóbbi szembe találta magát a kapussal és ezúttal sem hibázott.

A harmadik, döntetlent érő találat a találkozó legvégén született, Kiss Benedek felívelt labdáját Bompan tudta tovább játszani a tökéletes ütemben induló Szvetniknek, aki szemben a kapussal szintén higgadt tudott maradni és beállította a 3-3-as végeredményt.

Az ellenfelünk nagyon sokra hivatott labdaügyes és lendületes csapat, uralták a meccset, ennek fényében pedig az eredmény amit elértünk, nagyon biztató a jövőre nézve. Köszönjük szépen a Pilisvörösvárnak a lehetőséget és sok sikert kívánunk a Bajnokságban!

Gólszerzőink: Bompan A. (2), Szvetnik F.