Vasárnap délelőtt megkezdtük 2018-2019-es bajnoki szereplésünket hazai pályán a Szent Pál Akadémia második csapata ellen. Ők ezelőtt már lejátszottak egy mérkőzést, amelyen súlyos vereséget szenvedtek, így még nagyobb motivációval vetették magukat a küzdelembe.

Viszont minket sem kellett félteni, a 7. percben Szvetnik agresszív labdaszerzése után a kapussal találta szemben magát és nem is hibázott. Tíz perccel később azonban már 3-1 arányban a vendégeknél volt az előny, volt itt röviden hazatett labda, tévesen megítélt szabadrúgás és sok minden más is ebben a szűk negyedórában, de őszinte foci mindenképpen, mindkét csapat részéről. A 24. percben Auth András találta meg egy nagyszerű labdával Szvetniket, aki ezt a ziccert sem rontotta el, ismét felzárkóztunk egy gólra. A félidő végén egy újabb gyors gólváltás következtében 3-4-es eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő jóval visszafogottabb játékot hozott, mindkét csapat kevesebb labdát veszített el a saját térfelén, így pedig a viharos ellentámadások mennyisége is lecsökkent. Számos nagy gólszerzési lehetőségig jutottunk el, lőttünk kapufát is, azonban újra betalálni már nem tudtunk, ellenben látogatóinkkal, akik a második félidőben adódott 3 lehetőségükből kettőt kihasználva beállították a 3-6-os végeredményt.

Nagyszerű találkozón vagyunk túl, csak a védekezésünket és a végeredményt lehet negatívumnak tekinteni. Jól játszottunk, annyit volt nálunk a labda mint tavaly egész ősszel összesen, viszont ennél még több kell, mert a sok bekapott gól ellenére sem lett volna meglepetés, ha ponttal vagy pontokkal fejezzük be a meccset, amennyiben kihasználjuk az olyan lehetőségeinket, amelyeket ellenfelünk kíméletlenül értékesített.

Köszönjük a Szent Pál Akadémiának a mérkőzést és sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban!

Gólszerzőnk: Szvetnik F. 3x
Gólpasszok: Bánik D., Auth A.