Szombaton első idegenbeli mérkőzésünket játszottuk az idényben, mégpedig az Újpesti Haladás vendégeként. Egész pontosan 15 játékos hiánya mellett kellett felvennünk a kesztyűt ellenfelünkkel, pont egy kezdőcsapatnyi bevethető futballista gyűlt össze a találkozóra.

A kicsit sem kellemes előjelek ellenére az egész mérkőzésen mi domináltunk, nem engedtük kibontakozni a hazai csapatot, 5-10 percenként jutottunk el ajtó-ablak gólhelyzetekig, de sehogy sem akart átcsorogni a labda a gólvonalon. Egy ízben egy távoli szabadrúgást követően azért nem pattant a kapuba a labda a felső kapufáról, mert a gólvonalon található kicsit sem esztétikus gödör megakadályozta ezt. Rögtön ezután a kipattanó labdát a kapuba juttattuk, azonban ezt a játékvezető les címén tévesen érvénytelenítette. Ekkor már egygólos előnyben volt az újpesti csapat, nem sokkal később pedig egy előrevágott labdából ziccerbe kerültek, azonban Sziklai kapus remekül védett. A félidő legvégén megszületett az egyenlítő találat, Szvetnik Ferenc szerzett meg egy labdát a tizenhatos oldalánál, középre lőtt labdája a kapus érintésével Varga Attila elé pattant, aki nem hibázta el sokadik ziccerünket, így 1-1 volt az állás félidőben.

A második játékrészre tovább tudtuk növelni játékbeli fölényünket, helyzetet halmoztunk helyzetre, de el voltunk átkozva, annál is inkább, mert a 60. percben egy buta szabálytalanságnak hála büntetőhöz jutott a Haladás. Sziklai nagyon jól érezte az irányt, de magabiztos ítélet végrehajtás volt, így pedig 2-1-re módosult az állás.

A hátralévő fél órában sikerült jó néhány olyan gólszerzési lehetőséget elpuskáznunk, amiket még a felsőgödi napsugár óvoda kiscsoportos növendékei is gólra váltottak volna, ezzel a ténnyel pedig megmagyarázható, hogy miért is szenvedtünk teljesen megérdemelt vereséget a mérkőzésen.

Köszönjük az Újpesti Haladásnak a mérkőzést, gratulálunk a győzelemhez és további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban!

Gólszerzőnk: Varga Attila
Gólpassz: Szvetnik Ferenc