Szombat délelőtt hazai pályán fogadtuk az előző szezonból már ismerős Pestújhelyi FC csapatát, akik jól kezdték a bajnokságot és 3 forduló után 4 pontot gyűjtöttek össze. Nekünk a mérkőzés előtt még nem volt pontunk, ezen igyekeztünk változtatni minél hamarabb.

Ennek megfelelően is indult a mérkőzés, a 13. percben Szvetnik lépett ki a leshatáron a védők közül és tört kapura, amikor is a vendég csapat utolsó védője összerúgta a bokáját. A szabadrúgás járt, azonban a jogosnak tűnő piros lap elmaradt. Horváth Tamás állt a labda mögé, lövése a kapusról Szvetnik Ferenc elé pattant, aki kihasználta a helyzetet és megszerezte a vezetést csapatunknak. A gól után látogatóink átvették az irányítást, többet birtokolták a labdát, azonban igazán nagy gólszerzési lehetőségig nem tudtak eljutni egészen a 42. percig, amikor egy bal oldali támadás végén a pestújhelyi támadó egy szép csel után kilőtte a rövid alsó sarkot, ezzel a félidőben 1-1 volt az állás.

A második játékrészben sokáig gyűrték egymást a csapatok bármiféle eredmény nélkül. Egyik kapu sem forgott igazán veszélyben, így ellenfelünk a pontrúgásokban látta meg a lehetőséget, azonban ezeket a helyzeteket tőlünk szokatlan módon nagyon szépen tisztázni tudtuk. A 67. percben aztán mégis pontrúgásból született gól, azonban ezt nem a vendégek szerezték, hanem Szvetnik jól kanyarodó szögletére érkezett a meccs előtti napon 21. születésnapját ünneplő Juhász Martin és kapásból a hosszú alsó sarokba lőtt. A vezetés tudatában visszazártunk a saját térfelünkre és vártuk az ellenfél hibáit amik jöttek is, 4 alkalommal is eldönthettük volna a találkozót, ha jobban koncentrálunk a ziccereknél, viszont így is megmaradt a minimális előny a mérkőzés végére, megvan az első bajnoki győzelmünk!

Köszönjük szépen a Pestújhelyi FC-nek a mérkőzést és további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban!

Gólszerzőink: Szvetnik F., Juhász M.
Gólpasszok: Horváth T., Szvetnik F.