Vasárnap remek időben érkeztünk idegenbeli mérkőzésünkre a Fáy utcába, ahol a Maximo Hungária SE vendégei voltunk a bajnokság 5. fordulójában. A hazaiak egy döntetlennel büszkélkedhettek, míg mi egy héttel korábban szereztük meg idei első győzelmünket, így bizakodva vártuk a meccset.

Rögtön az elején váratlan problémával szembesültünk: olyan erősen tűzött a nap, hogy a tiszta feketében játszó Maximo-játékosok túlságosan egybeolvadtak a mi bordó mezünkkel. Kisvártatva mindkét fél panaszkodott, így aztán megkülönböztető mezben folytattuk a meccset. A Maximo sokat birtokolta a labdát, miközben a Hunreal főleg védekezett. A szélekre kihúzott hazai támadások egy-egy távoli lövéssel, vagy beadással fenyegettek, de ezt Sziklai Máté és a védelem megoldotta, két nagy helyzet alakult csak ki a kapunk előtt.

Szünetre már hármat is cseréltünk, főként sérülés miatt és a támadójátékunk is följavult, bár továbbra sem a mieink támadásai jellemezték a meccset. Ellenfelünk aztán némi szerencsével betalált: egy szabadrúgás után megpattanó labda pont egy Maximo-játékos elé került, aki közvetlen közelről gólt lőtt. Ezek után megpróbáltuk megbecsülni a labdát és több támadást vezetni, ami sikerült is a kicsit elfáradó és a vezetés tudatában lévő hazai csapatnak hála. Tíz perccel a találkozó vége előtt néhány gyors passzal a kapu elé kerültünk és Juhász Martin egyenlített.

Erre fellelkesedett a maroknyi szurkolótáborától – és rövid ideig Slask Wroclaw szurkolóktól – feltüzelt Maximo és egy távoli lövés számunkra a lehető legszerencsétlenebbül pattant meg Vida Balázs lábán: éppen a kapus fölött átszállva hullott a kapuba. Próbáltunk újra kiegyenlíteni, de ehelyett egy ellentámadás végén újabb gólt kaptunk, ezzel pedig eldőlt a meccs.

Köszönjük a Maximo Hungária SE-nek a mérkőzést és további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban!

Gólszerzőnk: Juhász M.
Gólpasszok: Auth A.