Jóllehet júniusban véget ért a BLASZ IV-es bajnokság 4. csoportjának 2018/19-es kiírása, az új idény előtt érdemes átnézni, hogyan is teljesített a csapatunk.

Összességében nem titok, hogy pocsék őszt produkáltunk, amiben vastagon benne volt, hogy néhány meccsen a szerencse is elpártolt tőlünk. Ezért is számított nagyon sokat, hogy mégis győzelemmel zártuk az első félszezont meglepetésre és ez megalapozta a tavaszi repülőrajtot is.

A Hunreal FC idényének értékelését 2017-től érdemes kezdeni, hiszen ekkor gyökeresen megváltozott a klub működése és a játékoskerete, gyakorlatilag egy teljesen új csapat jött létre.

Első évünkben 11. helyen végeztünk, mindössze három klubot, a Hangos SE-t, az Amatőr SE-t és a ligából tavasszal kizárt BMC-t megelőzve. Ehhez képest tavaly úgy lett hetedik a csapat – ne feledjük, mindezt hat pontot érő ősz, és az ezzel járó sereghajtó pozíció után – hogy az Erzsébet SK, a Pestújhely, a Hangos SE, a MAC, a BEAC II. és az Újpesti Haladás mellett a bajnokságból kizárt Maximo is mögöttünk végzett. Első szezonunkban hat, az elmúlt idényben viszont már nyolc bajnokit nyertünk, valamint négy ponttal többet is szereztünk.

A klub tehát a gyászos első félév után is fejlődésre volt képes és bár még akadnak hiányosságok, ez a javulás mindenképp megünnepelendő.

Fotó: Vadász Péter - https://www.facebook.com/VadaszFoto/