Vasárnap délután megkezdődött a 2019-2020-as BLSZ IV-es bajnoki idény, első ellenfelünk a Híd-Unió SE csapata volt.

Kissé álmosan kezdődött a mérkőzés, az első félidőben csak néhány kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségre futotta az erőnkből, vendéglátónk pedig helyzetekig sem tudott eljutni. Nagyon sokat volt nálunk a labda, kifejezetten jól is mozogtunk, azonban az utolsó passzoknál és a befejezéseknél egyelőre nagyon életlennek bizonyultunk.

A második játékrészre hadrendet váltottunk annak érdekében, hogy gördülékenyebben juthassunk el a támadó harmadba és ott kombinatívabban legyünk képesek gólhelyzeteket teremteni. Az 58. percben szabadrúgáshoz jutottunk a 16-os körívről, a labda mögé Horváth Tamás állt, aki a sorfal fölött a rövid sarokba tekert (0-1). Tíz perccel később megint ő állt oda, ezúttal egy oldalszabadrúgás mögé, a beívelt labda visszakerült hozzá, majd egy befelé csel után kapura tűzött, ami újfent a rövid sarokba vágódott (0-2). A 72. percben, közvetlenül az ivószünet után Vincze Bálint brusztolta ki a labdát 3-4 ellenféllel szemben Hosszú Dánielnek, aki álompasszal szolgálta ki a leshatárról kilépő Juhász Martint, ő pedig a kilépő kapus mellett elhúzva a hosszú alsó sarokba gurított (0-3). Öt percre rá Turcsán Richárd szolgálta ki Hosszút egy hosszú sarokra átívelt passzal, ezt a lövést még nagy bravúrral védte a hazai kapus, a kipattanóra azonban érkezett Sebők Dániel és higgadtan a hálóba helyezett (0-4). A találkozó legvégén Horváth Tamás hosszú indításával lépett ki Juhász Martin, aki a büntetőterülethez érkezve befelé cselezett, majd önzetlenül passzolt befelé Turcsán Richárdnak, aki ziccerben a bal alsó sarokba gurított (0-5).

Eredményes és szép játékot hozó nyitófordulón vagyunk túl. Külön gratulálunk tétmeccsen debütáló játékosainknak, Turcsán Richárdnak, Hosszú Dánielnek, Sebők Dánielnek és Perger Máténak!

Köszönjük szépen a Híd-Unió SE csapatának a sportszerű játékot és további sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Gólszerzőink: Horváth Tamás (2), Juhász Martin, Sebők Dániel, Turcsán Richárd
Asszisztok: Juhász Martin (3), Hosszú Dániel (2)