Elrajtolt a tavaszi félév a BLSZ IV/2. csoportban is, bár indulásnál lefulladtunk és majdnem letört a visszapillantó.

Hosszú szünet után újra tétmérkőzésen léptünk pályára, ellenfelünk a sereghajtó Híd-Unió SE csapata volt, akik bár az utolsó helyen állnak jelenleg, a játékuk kifejezetten összeszedett, fegyelmezett és néhol még mutatós is volt. Ennek dacára agresszíven és jól kezdtünk, a 2. percben Szvetnik Feri csapott le egy rövid hazaadásra, a kapus telibe is találta őt, ám a visszafutó védő hatalmasat mentett fejjel a gólvonalon. Az első negyedórában egyértelműen mi irányítottuk a játékot, viszont elég tompák voltunk ahhoz, hogy ne tudjunk gólokat szerezni. A 19. percben pedig jött a hidegzuhany: egy 25 méteres lövés hullott be a kapunk bal oldalába, ezzel hátrányba kerültünk. A 31. percig kellett várni arra, hogy felocsúdjunk, ekkor Szabados Bandi szöktette laposan remek ütemben Turcsán Ricsit, aki a bal oldalról befelé húzva két embert is a földre küldött lövőcseleivel, majd pedig védhetetlenül visszahúzta a lövést a rövid alsó sarokba, ezzel kiegyenlítettünk. Öt perccel később a fordítás is összejött: Feri csapott le a labdára a tizenhatos sarkán az elbambuló védő és a kapus mellett, az alapvonalról befelé cselezett az üres kapu irányába, amikor egy védő buktatta. A büntetőt Turcsi higgadtan értékesítette, így előnyben mehettünk szünetre.

A második félidő nagy része gólok szempontjából eseménytelenül telt, mivel bármiféle próbálkozásunk ellenére sem tudtuk eldönteni meccset, így viszont nyílt maradt a 3 pont sorsa. Az utolsó negyedórára ellenfelünk be is tudott minket szorítani a saját térfelünkre, viszont ez is csak egy nagyobb lehetőséghez vezetett, ám a kapunkat egész mérkőzésen csak kétszer tudta eltalálni ellenfelünk. A 82. percben végül nagy nehezen eldőlt a mérkőzés sorsa: a két perccel korábban beálló Horváth Tamás lépett ki a védők között Kiss Benedektől kapott remek indítással, majd a kilépő kapus bokája mellett a bal alsó sarokba gurított, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

A végeredmény reális képet fest a mérkőzésről abból a szempontból, hogy rendkívül életlenül futballoztunk, védekezésben szinte hiba nélkül, támadásban viszont hibát hibára halmozva.

Köszönjük szépen a Híd-Unió SE csapatának a sportszerű mérkőzést és további sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Gólszerzőink: Turcsán R.(2), Horváth T.
Asszisztok: Szabados A., Szvetnik F., Kiss B.