Március 14-én, vagyis több mint egy hónapja játszott utoljára futballmérkőzést a Hunreal FC. Új interjú-sorozatunkban a koronavírus-járvány miatt foci nélkül maradt csapatunk tagjaival beszélünk pár szót, a kezdetekről, a jelenről és egy picit a jövőről is. Elsőként a csapat gólgyárosa, Szvetnik Ferenc válaszolt a kérdéseinkre.

Miért igazoltál a Hunreal Fc-hez?

A Hunreal előtt a KISE-ben játszottam (BLSZ II), és úgy éreztem, hogy nincs ott a helyem kvalitásban, továbbá érzelmileg sem éreztem kötődést ahhoz a klubhoz, bajnoksághoz. Mindenképpen el szerettem volna onnan igazolni, vagy pedig abbahagyni a labdarúgást egy ideig. Szerencsém volt, mert megütötte a fülem, hogy valaki, akit már gyerekkorom óta ismerek a focipályáról embereket toboroz a leendő csapatához. Tudtam, hogy vele szívesen fociznék, ráadásul több régi barátról és ismerősről is hallottam, akikkel már volt szerencsém együtt játszani, hogy ott lesznek. Ekkor már teljessé vált a fejemben, hogy itt a helyem. Azóta sem bántam meg.

Mit vártál, illetve mit kaptál az itt eltöltött közel 3 év alatt?

Úgy gondoltam, hogy az első pár idény semmiképpen sem arról fog szólni, hogy dominálunk a pályán, hanem arról hogy összeszokjunk és megtanuljunk küzdeni egymásért. Szerencsére már az első meccseinken látszott, hogy az utóbbiból nem lesz hiány és az is, hogy a későbbiekben billenhet a mérleg a javunkra az esélyeket tekintve. A mostani idényben a dobogós helyekért küzdünk és reális esélyünk van elérni a második helyet és a feljutást, ha folytatódik az idény. Amit még a klubtól vártam, hogy ne legyen sok kiabálás egymással, rossz hangvételű kommunikáció, amit sajnos jó néhány helyen tapasztal az ember. Végtére is nem egy bajnokok ligájában szerepelünk. Ezt az elvárásomat is nagy mértékben teljesítette a csapat. Nagyjából elkerülhetetlen, hogy egyszer-kétszer ne történjen egy-egy erélyesebb szóváltás, de egy nagyon jó közösségbe kerültem, ahol nincsen viszály, a biztatás dominál. Összességében amit kaptam a klubtól az egy nagyon jó közösség, új barátok és játéktudásbeli fejlődés, magabiztosság és a végsőkig való küzdelem a pályán.

Mi a kedvenc felállásod és a kedvenc posztod?

Nincs konkrétan kedvenc felállásom, viszont kifejezetten szeretem, ha van mellettem valaki, aki agresszív, győzni akar és magabiztosan berúgja a helyzeteket. Korábban nem nagyon szerepeltem elsőszámú csatárként egyik csapatomban sem, azonban itt 98%-ban csak ott kapok helyet, de ha az a kérdés, a Hunrealban hol a kedvenc helyem, hát csatárposzton. Emellett talán az árnyékék poszt amit egy kicsit jobban kedvelek, bár ez a középcsatár szerep eléggé a szívemhez nőtt az itt eltöltött időnek hála.

Szvetnik Feri akcióban a Dini SE ellen. Fotó: Vadász Péter – https://www.facebook.com/VadaszFoto

Újraindulhat még az idei bajnokság? Ha igen, mire számítasz a hátralévő 10 meccsen?

Sajnos erre egyre kevesebb esélyt látok, mert nem hiszem hogy bele akarnák tolni a nyárba a bajnokság végét, hiszen akkor elég sok bajnoki elmaradhat. Mivel amatőr bajnokságban vagyunk, a legtöbb embernek nem a labdarúgás az első. Amennyiben mégis újraindulna – aminek személy szerint örülnék –, akkor úgy gondolom, hogy meglehet a 2. hely a csapatnak.

Mik a hosszú távú céljaid a Hunreal FC-ben, illetve a magánéletben?

Szeretnék itt maradni a klubnál és olyan magas szintre jutni az itteni játékosokkal, barátokkal amilyen magasra csak lehet. Szeretném elérni, hogy lehetőségünk legyen együtt edzeni, több programot csinálni, hogy ezekkel is javítsuk a csapattagok alapból jó kapcsolatát egymással. A pályán kívül ha minden jól megy, most nyár elején fogom befejezni az egyetemet, ezzel hivatalosan is programozó informatikus leszek. Jelentkeztem mesterképzésre is, emellett már dolgozom a szakmában és már most is úgy gondolom, hogy jó pályát választottam magamnak.

Melyik csapat volt az eddigi legerősebb ellenfél, akivel szemben pályára léptél Hunreal mezben?

A sors fintora, de a legtöbb papíron is erős ellenfelet valahogy mindig elkerültem, ezért sajnos nincs tapasztalatom az összes csapatról, akikkel találkoztunk. Egy csapatra emlékszem, amelyiknél nagyon tetszett az összeszokottságuk mellett, hogy szép focit játszottak, igazi örömfocit. Ez a csapat az RKSK második csapata volt. Látszott rajtuk, hogy kiskoruk óta együtt játszanak és már fejből tudják, hogy mit fog csinálni a másik. Körülbelül hasonlóan képzelem el a jelenlegi klubom jövőjét. Bár a többség nem nevelődött együtt és van olyan is, akinek ez az első nagypályás csapata, ez egy jó közösség, ami sokra lehet képes.

Szvetnik Ferenc statisztikái idén: 13 mérkőzés, 22 gól, 16 assziszt
Szvetnik Ferenc a Hunrealban: 50 mérkőzés, 77 gól