Interjú-sorozatunkban a koronavírus-járvány miatt foci nélkül maradó csapatunk tagjaival beszélgetünk. Ezúttal azt a Varga Attilát kérdeztük, aki a 2017-ben alaposan átalakult keret előtt is már ismerős arcnak számított a Hunrealnál, de csak az új csapatban mutatkozott be.

2017-ben, 21 évesen mutatkoztál be nagypályás labdarúgó mérkőzésen. Mi ösztönzött arra, hogy belevágj?

Mindig is szerettem volna kipróbálni magam nagypályás focimeccsen, így nekem már korábban is szóba került, hogy esetleg a Hunreal FC játékosa legyek. Az átigazolási időszak vége felé jártunk, amikor a régi csapatot emlékeim szerint létszámhiány miatt kizárták a bajnokságból. Ezután jött szóba az újrakezdés lehetősége, de ekkor már a volt osztálytársaim, barátaim is a formálódó csapat tagjai voltak, így még lelkesebben vágtam bele ebbe az egészbe. Azt érdemes tudni, hogy én ezelőtt soha nem fociztam versenyszerűen sehol, az első mérkőzésünk volt életem legelső hivatalos tétmérkőzése 2017 szeptemberében az Amatőr SE ellen. Ezelőtt a gimnáziumi testnevelés órák és a grundon focizás volt az összes dolog, amit labdarúgással foglalkoztam. Meccsről meccsre próbáltam megtanulni és fejleszteni a focitudásom. Az itteni közösség, a csapatársak nagyon segítőkészek voltak mindig, ez abszolút motivált arra, hogy továbbra is maradjak a csapatnál és tovább próbálkozzak.

Mit vártál, illetve mit kaptál a csapattól az itt eltöltött kettő és fél év alatt?

Nagyon sok jó élménnyel és tapasztalttal gazdagodtam. Ezalatt a 3 év alatt elég sokat változott a csapat kerete és tagjai, de bárki is játszott itt mindig megvolt a baráti hangulat és az egymás támogatása, ami nekem nagyon szimpatikus. Eleinte a legnagyobb félelmem az volt, hogy mit fognak szólni a többiek, akik esetleg rendelkeznek több foci múlttal, hogy nekem szinte nulla a tudásom, és leginkább a lelkesedésem az, ami előre visz, de bárki is játszott és játszik a csapatban, mindig csakis pozitívan és támogatóan állt hozzám, meg az egész közösséghez. Hatalmas dolog, hogy egy-egy esetleges rossz megoldásnál, sok kapott gólnál is megmarad a pozitív hangulat és egymás segítése, senki nem kéri számon a másikat semmiért. Olyan atmoszférát teremt minden meccsen, ami miatt nagyon szívesen járok ide minden hétvégén. Eleinte őszintén azt vártam, hogy lesz-e legalább kapura lövésem bármelyik meccsen, ehhez képest az elmúlt két és fél idényben már 2 gólt is tudtam szerezni, ami már két góllal több, mint amit magamtól reméltem valaha is.

Varga Atti bemelegít a Maximo SE ellen. Fotó: Vadász Péter – https://www.facebook.com/VadaszFoto

Melyik a kedvenc posztod?

Leginkább csatárként szeretek játszani, de a szélső poszttal sincs semmi gondom, maximum az állóképességem az, ami miatt a nagyobb futómennyiséget kevésbé bírom hosszú távon. Illetve itt több a védekező feladat is, úgyhogy tanulás és fejlődés szempontjából szerintem a szélen tapasztaltam eddig a legtöbb új dolgot, szituációt.

Mi a hosszú távú célod a Hunreal FC-ben, illetve a magánéletben?

Hosszabb távon szeretném megtapasztalni, hogyan teljesít a csapat egy felsőbb osztályban, esetleg ott meg is ragadni, vagy minden évben az odajutásért küzdeni, illetve hogy megmaradjon ez a pozitív hangulatú, összetartó közösség. Saját magam szempontjából, ha továbbra is tudok játszani meccseken, fejlődni és megmarad az idényenkénti minimum 1 lőtt gólom, én már boldog leszek. Magánéletben szeretném lehetőleg egy éven belül befejezni az egyetemet és lediplomázni, elhelyezkedni valahol a film és/vagy média világában, de a rendezői álmaimról sem mondtam még le, illetve a saját könyvem kiadása is hosszú távú céljaim toplistájában van.

Melyik csapat volt az eddigi legerősebb ellenfél, akivel szemben pályára léptél?

Az ESMTK 2. csapata az első idényünkben. Nagyon fiatalok, lendületesek voltak, konkrétan momentumot sem hagytak nekünk, emlékeim szerint lövésünk sem nagyon volt azon a meccsen. Akkor még egy nagyon formálódó csapat voltunk, talán a 3. meccsünk volt az újraindulás után, így elég mély és erős tanulsággal szolgált az a két számjegyű gólkülönbség. Később abban az idényben ők egyébként egy vereséggel nyerték meg az egész bajnokságot és jutottak fel, úgyhogy tényleg egy nagyon jó gárdáról volt szó.

Varga Attila statisztikái idén: 5 mérkőzés
Varga Attila a Hunrealban: 50 mérkőzés, 2 gól