Interjú-sorozatunkban a koronavírus-járvány miatt foci nélkül maradó csapatunk tagjaival beszélgetünk. Ezúttal a csapatkapitányt, Kiss Benit kérdeztük arról, hogy bírja a foci nélküli időszakot.

Miért igazoltál a Hunreal FC-hez? Mit vártál, illetve mit kaptál az itt eltöltött közel 2 év alatt?

A BVSC tartalékcsapatának megszűnése után olyan csapathoz akartam menni, ahol vannak ismerősök és a csapatban is szívesen várnak. Ez a Hunrealnal úgy éreztem, hogy megvan, mert egy évvel korábban is hívtatok már. Egy jó közösséget vártam, akik szívesen mennek el focizni együtt hétvégenként eredménykényszer nélkül, ezáltal az erősebb csapatokat is megszorongatva. Ezt meg is kaptam. Az erősítéseknek köszönhetően pedig átalakultunk egy bajnoki dobogóra is esélyes csapattá.

Mi a kedvenc posztod?

A kedvenc posztom a támadó középpályás vagy árnyék ék, bár ebben a pozícióban nem is tudom mikor játszottam utoljára. Az utóbbi éveknek köszönhetően viszont már a középhátvéd posztot is megkedveltem.

Egy szokásos Beni-féle szabadrúgás a RAFC II ellen. Fotó: Vadász Péter – https://www.facebook.com/VadaszFoto

Pedig kevés középhátvéd hord 7-es mezt. Miért éppen ebben játszol?

Nem sokat jelent számomra, milyen mezszámban játszom, mert a pályafutásom során ez mindig változott, de ha lehet, szívesen választom a hetest. Ez onnan ered, hogy amikor a 2000-es évek elején elkezdtem szurkolni a Manchester Unitednek, akkor még nagy hagyománya volt ennek a mezszámnak.

Ki lehet az a játékos a jelenlegi keretben, aki a jövőben rengeteget fog fejlődni?

Az eddigi csapatnál töltött időszakom alatt Halász Peti volt az, aki meccsről meccsre egyre jobb volt és remélem, ez a fejlődés töretlenül folytatódik tovább a jövőben is. Azt is remélem hogy Szvetnik Feri helyzetkihasználása is rengeteget fejlődik majd!

Melyik csapat volt az eddigi legerősebb ellenfél, akivel találkoztál a Hunreal játékosaként?

A legerősebb ellenfél a tavalyi RKSK II. volt. BLSZ IV-es szinthez képest sok edzésük volt, így kiváló fizikai állapotban voltak. Nagyon jól megtalálták az ifjúsági és idősebb játékosok közötti optimális egyensúlyt, jó volt a csapategységük. Persze ehhez kellett az is, hogy többségük már régóta együtt játszik.

Hogyan vészeled át a bajnokság befejezésével járó focihiányt?

Nagyon nehezen, bár ebben a félévben szeretném befejezni tanulmányaimat és az időmet inkább erre fordítom. Volt olyan hétvége, ahol a fehérorosz bajnokságnak hála 4 meccset is meg tudtam nézni egyhuzamban. A labda is elő-elő került és unokatesóm személyében találtam egy erős tengo ellenfelet is.

Csak 24 éves vagy, mégis van már egy csapat, ahol az edzéseknél segítesz. Edzőnek készülsz, vagy ez egy hobbi?

Tavaly ősszel csöppentem bele ebbe az edzősködésbe, segédedzőként segítek az UDSE csapatánál. Minden egyes eltelt edzés egy tanulási folyamat számomra, de úgy érzem, a többi edző személyében jó kezekben vagyok. Nagyon jó érzés a hét majdnem minden napján a pályán vagy a pálya mellett lenni és azt az energiát amit a héten összegyűjtök azt a hétvégi mérkőzésen próbálom kamatoztatni. A gyerekektől is nagyon sokat tanulok, remélem, hogy ők is tanulnak tőlem azért valami hasznosat.

Lennél akár a Hunreal FC edzője is egyszer?

Bármi lehetséges!

Kiss Benedek statisztikái idén: 13 mérkőzés, 5 gól, 5 gólpassz
Kiss Benedek a Hunrealban: 31 mérkőzés, 9 gól, 5 gólpassz