Interjú-sorozatunkban a koronavírus-járvány miatt foci nélkül maradó csapatunk tagjaival beszélgetünk. Ezúttal a Horváth Gergely válaszolt a kérdéseinkre, akit már kétszer is sikerült a csapatba csábítanunk.

Miért igazoltál a Hunreal FC-hez? Mit vártál, illetve mit kaptál az itt eltöltött évek alatt?

Leginkább olyan közegbe akartam kerülni, ahol sok az ismerős, ahol ismét együtt játszhatok a volt csapattársaimmal. Jó hangulatot, támogató csapatot, és jó focit játszó csapatba szerettem volna kerülni. Amit vártam, az maximálisan megvalósult. Jencivel (Kroboth Jenő) nekünk volt korábban egy fél évünk a csapatnál, ez már akkor is igaz volt, azóta pedig még több volt csapattárs került ide, sőt, volt akinek a megszerzésében nekem is szerepem volt. Azokkal pedig, akiket nem ismertem, nagyon hamar jó kapcsolatba kerültünk. Biztos van némi igazság ebben, mert az eddigi interjúkat olvasva mindenki kiemelte a csapaton belüli jó hangulatot. Jó a közösség a csapaton belül és ami még nagyon fontos nekem, hogy próbálunk játszani, keressük a jó megoldást, még akkor is, ha most még esetleg nem tudjuk végrehajtani. Ha megpróbálod, akkor itt senkitől se fogsz egy rossz szót sem hallani, ha nem sikerül.

Mi a kedvenc felállásod?

Remek kérdés! Nincs különösebben ilyen, a 3 védős felállást mindig egy kicsit rizikósabbnak érzem, mert nagyon sok múlik a két szélsőn. Épp ezért inkább a négy védőre szavazok, és hogy előtte mi van? 4-4-2, 4-3-3 vagy ezeknek valamilyen kombinációja? Nekem mindegy, a védekezést oldjuk meg!

Mi a kedvenc posztod?

Ha csak a poszt a kérdés, akkor középső középpályás! Szívesen játszanék középen és szervezném a játékot, de ahhoz nagyon sokat kellene futni. Ha a realitást nézzük akkor középhátvéd, lehet irányítani a védelmet, átlátod az egész pályát. Korábban sokat játszottam szélen is, amit szintén szeretek, csak már a korábbi lassúságom is megkopott, így marad a középhátvéd.

Gera a RAFC II ellen. Fotó: Vadász Péter – https://www.facebook.com/VadaszFoto

Melyik csapat volt az eddigi legerősebb ellenfél, akivel szemben pályára léptél Hunreal mezben?

Passz, de tényleg. Nem nagyon jegyzem meg az ellenfeleket, még a nevüket sem. Játékhelyzetek és olyan ellenfelek, akiket nekem kellett fogni, megvannak, de csapatnevek nem. Játszottunk pár ügyes csapat ellen, de egyet sem tudok kiemelni közülük.

Hogyan vészeled át a bajnokság befejezésével járó focihiányt?

Egyelőre aktív semmittevéssel, de legyen ez egy üzenet, aztán remélem lesz a csapaton belül egy kis önszerveződés, és egy kis focira összeállunk a nyáron pár alkalommal.

A foci mellett hokit is nézel, mióta jársz az Újpesti Ragadozók meccseire és hogy kezdtél el nekik szurkolni?

A csapat megalakulása óta, tehát 2011 óta kint vagyok a barátaimmal szurkolni. Az egész csapat úgy indult hogy a barátaink alapították, ezért kimentünk az első meccsükre, leginkább nevetni, mert akkor kezdte szinte mindenki a jégkorongot, így estek-keltek a jégen. Aztán valahogy kint ragadtunk, és kisebb-nagyobb intenzitással szurkolunk is. Az elmúlt 3 évben gyakorlatilag minden meccsükön kint voltam, de a srácok sem azok a kezdő hokisok, sőt tavaly már ők nyerték a bajnokságot, illetve idén is döntőt játszhattunk volna, ha nem szól közbe ott is a járvány.

Horváth Gergely 14 mérkőzésen lépett pályára a Hunrealban, ebből 9 alkalommal az idei szezonban.