Interjú-sorozatunkban a koronavírus-járvány miatt foci nélkül maradó csapatunk tagjaival beszélgetünk. Ezúttal a középpálya egyik motorját kérdeztük.

Miért igazoltál a Hunreal FC-hez?

Egy jó barátom keresett meg (Jura), aki akkor még a csapatban játszott, hogy lenne-e kedvem újra MLSZ-bajnokságban focizni. Ekkor már fél éve nem játszottam bajnokin csípő- és bokasérülések miatt. Szerencsére belevágtam és azóta is szinte folyamatosan fájdalmak nélkül élvezhetem a meccseket.

Mit vártál, illetve mit kaptál az itt eltöltött közel 2 év alatt?

Számítottam rá, hogy egy olyan csapatba igazolok, amelynek nagyon össze kell még szoknia, ez látszott már az első edzőmeccsen is. Szerencsére fél év után sikerült szintet ugranunk, és egyre több pontot szereznünk. Egy jófej emberekből álló társaságot kaptam, akikkel valóban élvezet a játék.

Mi a kedvenc felállásod?

A kedvenc felállásom 4-2-3-1. Én ezt a felállást favorizálnám minden meccs elején, amíg nem derülnek ki az erőviszonyok.

Mi a kedvenc posztod?

Középső középpályás.

Auth Andris diktálja a tempót a Pestújhely ellen. Fotó: Vadász Péter – https://www.facebook.com/VadaszFoto

Melyik csapat volt az eddigi legerősebb ellenfél, akivel szemben pályára léptél Hunreal mezben?

Az RKSK II. A tavalyi szezonban nagyon nagy zakót kaptunk tőlük sajnos. Azon a meccsen azt éreztem, ha a legerősebb felállással is állnánk ki, akkor sem lenne esélyünk a pontszerzésre.

Hogyan vészeled át a bajnokság befejezésével járó focihiányt?

Nem akartam teljesen leereszteni, így elkezdtem otthon edzeni. Heti 4-5-ször szobabiciklizek és súlyzózok. Ezen kívül még hétvégenként eljárok az erdőbe túrázni.

A Bács-Kiskun megyei másodosztályból érkeztél hozzánk. Milyen különbségeket tapasztalsz a BLSZ IV., és a Megye II. között?

Budapesten sokkal jobb pályák vannak, mint a vidéki bajnokságokban. Azt nem mondanám, hogy erősebb lenne az a megye 2, hanem inkább sokkal kiegyenlítettebb volt a mezőny.

Auth András statisztikái idén: 12 mérkőzés, 6 gólpassz
Auth András a Hunrealban: 33 mérkőzés, 1 gól, 15 gólpassz