Interjú-sorozatunkban a koronavírus-járvány miatt foci nélkül maradó csapatunk tagjaival beszélgetünk. Ezúttal csapatunk új kapusával, Szabó Rolanddal beszélgettünk.

Miért igazoltál a Hunreal FC-hez? Mit vártál, illetve mit kaptál az itt eltöltött közel egy év alatt?

Budapesten élek a családommal és itt is dolgozom. Az előző csapatom a Fonyódi Petőfi SE volt és mivel ők a Somogy megyei másodosztályban szerepelnek, náluk nem tudtam tovább folytatni, túl komplikált lett volna az utazás és a család miatt. Bár még az utolsó pillanatban is felkértek, hogy vállaljam a kapusposztot, nemet kellett mondanom nekik. Szerencsére találtak egy másik kapust. A Hunreal három tagjával, Horváth Tamással, Auth Andrással és Szabados Andrással 2018 decemberében egy balatonlellei teremtornán voltunk csapattársak, akkor merült fel az ötlet, hogy átigazoljak. András egyébként szintén fonyódi, csapatársak voltunk korábban odahaza. Eddig nagyon elégedett vagyok a Hunreal FC játékával és szereplésével, emellett jól érzem magam a srácok között. Már-már rangidős vagyok a csapatban, de egy kapusnál talán nem túl nagy hátrány. Az első meccsem nagyon balul sült el, tizenegyest csináltam, amiből gólt is kaptunk, aztán kezezés miatt ki is állítottak. A végén kikaptunk 2-1-re a rivális BME csapatától. Elég mélyen érintett ez a szerencsétlenség, de már túl vagyok rajta. Voltam már mélyponton saját hülyeség vagy rossz mozdulat miatt, de amikor jönnek a védések és győz a csapat az mindent feledtet.

Kapus vagy, de mindig is ez volt a kedvenc posztod?

Természetesen. Ennek ellenére játszottam már mezőnyben néhányszor. Korábban többet, később csak nagyon ritkán, de büszkélkedhetek megye I. osztályú mezőnygóllal, amikor is cserekapusként a mezőnybe kellett állnom sérülések miatt. Párszor megfordult a fejemben, hogy mezőnyjátékos leszek, de valószínűleg csak hiányzott a dinamikusabb mozgás vagy egyszerűen csak elegem lett a kapusposztból, mikor sorozatban jött a kudarc vagy túl sok unalmas meccs követte egymást, esetleg hibáztam és bántott a dolog. Soha nem volt komoly a szándék és nem is tudnék annyit futni. Azt hiszem én mindig is kapus akartam lenni és soha nem bántam meg. Remélem még legalább 10 évig szolgálhatom valamelyik csapatot a ketrecben. Leginkább a Hunreal FC-t.

Véleményed szerint ki lehet az a játékos a jelenlegi keretben, aki a jövőben rengeteget fog fejlődni?

Egyelőre erről még nagyon nehezen tudnék nyilatkozni, ehhez jobban meg kellene ismernem a csapattársakat. Voltam BLSZ I. és megyei I. osztályokban, hosszabb-rövidebb időt. Az itteni és az ottani tapasztalataim alapján néhány játékos 1-2 vagy akár 3 osztállyal feljebb is megállhatná a helyét! Hogy ki és mekkorát fog fejlődni azt szinte lehetetlen megjósolni.

Melyik csapat volt az eddigi legerősebb ellenfél, akivel szemben pályára léptél Hunreal-mezben?

Az ősszel született kisfiúnk és a vírus miatt csak keveset védtem eddig, ezért nincs sok tapasztalatom. A Csepel UP SE elég jó együttes volt, sokat kellett védeni ellenük, sajnos 4-0-ra kikaptunk. Listavezetőként zártak, de nem verhetetlen gárda.

Hogyan vészeled át a bajnokság befejezésével járó focihiányt?

Sajnos nagyon keveset mozgok, mert nincs sok időm munka és család mellett. Hamarosan azonban lesz alkalmam becsatlakozni rendszeresen egy baráti focira védeni. Emellett tervezem, hogy hetente minimum kétszer futok pár kilométert és súlyzózással, fekvőtámasszokkal erősítek.  A TV-ben amikor van időm belenézek egy-egy meccsbe, örülök, hogy újra beindult a foci. Emellett várom már az új idényt és bízom a Hunreal FC hasonló jó szereplésében és a Bayern München Bundesliga és BL győzelmében!*

*A beszélgetés időpontjában még nem dőlt el a német bajnoki cím.

Szabó Roland 5 mérkőzésen védte a kapunkat.