Szeptember 5-én szombaton több mint fél év kihagyás után először léptünk pályára tétmérkőzésen, immáron a budapesti harmadosztályban. Ellenfelünk a szintén friss feljutó BKV Előre második számú csapata volt, egy rendkívül fiatal, ambíciókkal teli társaság.

A találkozó mondhatni eseménytelenül zajlott az első félórában, viszont a 34. percben közvetlenül több nagyobb lehetőség után Turcsán Richárd lépett ki egy védelem mögé löbbölt labdával és futtából a hosszú sarokba vágta a vezető gólunkat. A jég azonban még nem tört meg, öt perccel később az ellenfél támadója tört be a jobb oldalunkról a büntetőterületre, lövését Horváth Tamás és a kapufa közös erővel hatástalanította, így 1-0-s félidei eredménnyel fordultak a csapatok.

A második játékrészben viszonylag sokáig nem történt említésre méltó esemény, magabiztosan tartottuk előnyünket, eközben ellenfelünkön érezhetővé vált a feszültség. A további góljaink viszont nem sokat várattak magukra, Szvetnik Feri pillanatai következtek, aki a 67. perctől negyed óra alatt tripláig jutott, eldöntve ezzel a találkozó sorsát.

Gólok: Turcsán R., Szvetnik F. (3)
Asszisztok: Juhász M., Hosszú D. (2), Turcsán R.

Szeptember 9-én szerdán a budapesti másodosztályú II. Kerület UFC csapata látogatott hozzánk a Budapest Kupa első fordulójában. Igyekeztünk minél inkább megnehezíteni a dolgukat, ez az első játékrészben többé-kevésbé sikerült is.

Az első perctől kezdve adva volt a játék menete: mi védekeztünk, vendégeink támadtak. Tanulva az egymás ellen megvívott felkészülési mérkőzésből, kicsit másfajta megközelítést alkalmaztunk, a védekezésünknek végre volt visszatartó ereje, ráadásul veszélyesek is tudtunk lenni a budaiak kapujára, 0-0-s állásnál két nagyon komoly gólszerzési lehetőséget is elhibáztunk. Tettük a dolgunkat, ám nem tudtuk elkerülni, hogy az első negyedóra végén megszülessen a vendégek vezető gólja egy nagyon könnyelműen odaajándékozott szöglet után. Még fel sem ocsúdtunk és az előny máris megduplázódott, majd kisvártatva meg is triplázódott. Öt perc alatt kaptunk 3 gólt, 40 perc alatt egyet sem. Bosszantó.

A második félidőre változtattunk a játékunkon, sajnos nem előnyünkre, mert teljesen kiszolgáltattuk magunkat ellenfelünknek és edzőmérkőzéssé maszkíroztunk egy olyan meccset, amelyet végig lehetett volna vívni méltósággal is.

Köszönjük szépen a BKV és az UFC csapatának a mérkőzést és további sok sikert kívánunk a bajnokságban és a kupában!