Vasárnap délelőtt hazai pályán fogadtuk azt a Rákosligeti AC-t, amelytől két idénnyel ezelőtt 23 gólt kaptunk. Ellenfelünk abban az évben fel is jutott, azóta pedig meg is szilárdította helyét a harmadik vonalban. Mi idén csatlakoztunk hozzájuk, hasonló tervekkel.

Nem ért minket meglepetésként, hogy ellenfelünk rettentő erős és kifejezetten jól képzett játékosokból áll, magukhoz is ragadták a kezdeményezést. Azonban az első játékrészben jól álltuk a sarat, viszonylag kevés gólszerzési lehetőséget hagytunk a rákosligetieknek, de így is ők játszottak mezőnyfölényben. Ennek ellenére 33. percben Juhász Martin vonta magára mindkét belső védő figyelmét, így kerülhetett a labda a szabadon érkező Turcsán Ricsi elé, aki egy igazítás után a bal felső sarokba bombázott. 1-0-s előnnyel mehettünk kipihenni az első 45 percet, volt is miért szusszannunk, mert már ekkor is kissé nyomasztó volt vendégeink játéka.

A második félidőre ez az érzés nemhogy enyhült volna, tovább erősödött, szinte másodpercekig tudtuk csak birtokolni a labdát. Helyzetünkön az sem segített, hogy rögtön az újrakezdés után gólt kaptunk egy szögletből, így ellenfelünk kicsit meg is tudott nyugodni és még nagyobb nyomást helyeztek ránk. Azonban több mint 40 perc folyamatos védekezésre kárhoztatva sem törtünk meg a nyomás alatt és erőnkön felül, esetenként a szerencsét is segítségül hívva kivívtuk a döntetlent a szintén rendkívüli erőket mozgósító Rákosligettel szemben. Ráadásul a slusszpoén győztes gólt is bevihettük volna az utolsó percben, amikor is egy tankönyvi kontra végén a centerezés egy leheletnyit mélyre sikerült, így a kapus kivetődve hárítani tudott. Maradt tehát a döntetlen, amivel ezúttal mi lehetünk elégedettebbek.

Köszönjük szépen a Rákosligeti AC csapatának a mérkőzést és további sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Gólszerző: Turcsán Richárd
Assziszt: Juhász Martin